Bir dosya arşivde ne kadar bekler?
Mükellefler, kendilerinde bulunan arşiv malzemelerini birleşik arşivde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza ederler.
Davanın arşivde olması ne demek?
Arşivde: Dosyanın soruşturma yargıcına incelenmek üzere gönderilmesini beklerkenki durumunu belirtir.
Arşivde ne olur?
Arşiv veya arşivler, dünyadaki kurum ve gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, idari, hukuki, tanıklık veya kurumsal değer taşıyan veya yeniden kullanılmak üzere oluşturulan her türlü görsel, yazılı ve veri niteliğindeki bilginin saklandığı yerlerdir.
Yargıtaya giden dosyalar hangi aşamadan geçer?
Bir sonraki dosya Cumhuriyet savcısına teslim edilir. Dosya başsavcı tarafından incelendikten sonra tebligatla birlikte Yargıtay’ın ilgili ceza dairesine gönderilir. Yüksek Bölge Mahkemesi Başsavcısı tarafından ilgili ceza dairesine gelen dosya kayıt altına alınır ve ana daire numarası verilir.
Arşivdeki dosya ne zaman sonuçlanır?
Yüksek Mahkeme Arşiv Aşaması: Bir dosya Yüksek Mahkeme Arşivinde iken aktif olarak incelenmez. Bu süre dosyanın karmaşıklığına veya Yüksek Mahkemenin iş yüküne bağlı olarak değişebilir. Bir dosyanın arşivde kalma süresi ortalama 1 ay ile 1,5 yıldır.
Dosyalar neden arşivde saklanır?
Bu, değerli belgelerin hasardan korunması için yapılır. Bu nedenle, elektronik arşivleme yöntemleri kullanılırken, arşivlenen belgelere zarar vermeyen prosedürler kullanılmalıdır. Belgeler bilgisayar ortamına aktarılırken, özelliklerine zarar vermemeye dikkat edilmelidir.
Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
Karara bağlanan bir dava ne zaman kapatılır? Bir davanın kapatılması, kararın kesin olup olmadığına ve tüm yasal prosedürlerin tamamlanmış olup olmadığına bağlıdır. Temyiz ve itirazlar için son tarihler geçtikten sonra, karara bağlanan bir dava kapatılabilir.
Davanın bittiği nasıl anlaşılır?
Dosya sorgulamaları için e-devlet şifresi ve T.C. Kimlik numaranızla giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra mahkeme dosyalarını sorgulamak için bağlantıları takip etmeniz yeterlidir.
Dava dosyası kaç yıl saklanır?
İdari dosyalar en erken 5 ila 30 yıl sonra Devlet Arşivlerine gönderilir. (Kararlar birimde süresiz saklanır.) 2 Mahkeme dosyaları ancak 5 ila 20 yıl sonra Devlet Arşivlerine gönderilir. (Kararlar birimde süresiz saklanır.) 16 Haziran 2020
Arşiv soruşturması kaç ay sürer?
Eski Güvenlik Soruşturmaları Yönetmeliği’nin 12. maddesinde: “Arşiv aramalarının sonuçlarına yetkili makamın talebi aldığı tarihten itibaren en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturmalarının sonuçlarına ise en geç 60 iş günü içinde cevap verilir.” denilmektedir.29 Ağustos 2024
E-devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
Bir davaya ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına eriştiğinde, “Dosya durumu karara bağlandı” ifadesinden, hakimin söz konusu olay, davanın konusu hakkında karar verdiğini ve davayı kapattığını anlamalıdır.
Arşivleme süreci nedir?
Arşivleme: Kurumların iş ve işlemleri sonucu ortaya çıkan belgelerin, önceden belirlenmiş bir plan ve programa uygun olarak elektronik veya fiziki ortamda sistemli bir şekilde taranması, indekslenmesi ve yeniden sunulması işlemini ifade eder.
Yargıtaydaki dosya arşivde ne demek?
Arşivde: Dosyanın soruşturma yargıcına incelenmek üzere gönderilmesini beklerkenki durumunu belirtir.
Yargıtaydan dönen dosya ne olur?
Yargıtay kararı bozduktan sonra dosyayı bölge adliye mahkemesine veya bölge adliye mahkemesine iletir. İptal kararından sonra davayı yeniden inceleyecek olan istinaf veya bölge adliye mahkemesi, taraflara iptale karşı ne söylediklerini sorar (CMK m. 307/1).
Bir dava yargıtayda ne kadar bekler?
Ancak daha karmaşık davalarda bu süre daha uzun olabilir. Yargıtay’daki işlemler: Dosya temyiz sürecinden sonra Yargıtay’a ulaşırsa, buradaki süre sınırı da dosyanın türüne göre değişir. Bir davanın Yargıtay’da nihai olarak karara bağlanmasına kadar geçen süre genellikle bir ila bir buçuk yıl arasındadır.
Dosya incelemede ne kadar kalır?
Yüksek Mahkeme’deki İşlemler: Dava, temyiz sürecinden sonra Yüksek Mahkeme’ye ulaştığında, süre davanın türüne göre değişir. Bir davanın Yüksek Temyiz Mahkemesi’nde nihai olarak karara bağlanmasına kadar geçen süre genellikle bir ila bir buçuk yıl arasındadır.
Resmi evraklar ne kadar süre saklanır?
Resmi belgelerin kaç yıl saklanması gerektiği sorulduğunda genellikle mali ve hukuki belgelerin en az 5-10 yıl saklanması tavsiye edilmektedir.
Eski tarihli dava dosyası nasıl bulunur?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Kurum arşivi saklama süresi ne kadardır?
Mükellefler, kendilerinde bulunan arşiv malzemelerini birleşik arşivde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza ederler.