Kim ramazanın faziletine inanarak?
“Kim Ramazan ayında oruç tutarsa, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, geçmiş günahları bağışlanır.” #Mutluİftarlar 🕌İftar vakti: 19 Eylül
Kim sevabına inanarak?
) şöyle buyurmuştur: “Kim bir Müslümanın cenazesine katılıp sevabını yalnızca Allah’tan bekleyerek katılır ve namaz kılınıp defin işlemi tamamlanıncaya kadar beklerse, her biri Uhud dağı büyüklüğünde iki kırat sevabıyla döner. Kim de cenaze namazını kılıp defnedilmeden önce ayrılırsa, “kırat sevabıyla döner.”
Kim Faziletine inanarak Kadir Gecesi?
Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivayet edilen hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Kim Kadir Gecesi’ni ibadet ve itaatle, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, Kadir, 1) ).
Kim Ramazan orucunu tutarsa?
“Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” (Hadis-i Şerif) Ramazan ayında her akşam saat 04.00’te Dursun Ali Erzincanlı ile #SahurBereketi canlı yayını.
Kim Allah için bir gün oruç tutarsa?
Samimiyetle ve ihlasla ve Allah rızası için tutulan oruç, sahibini Cehennem ateşinden korur. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: Kim Allah yolunda bir gün oruç tutarsa, Allah onunla Cehennem arasında, genişliği gökle yer arası kadar olan bir mesafe yaratır.
Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek teravih?
Peygamber Efendimiz: “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek teravih namazını kılarsa geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuş ve teravih namazını şu sözlerle teşvik etmiştir: (Buhari, Salatü’t-terâvîh, 1 [2009]; Müslim, Salatü’l-müsâfirîn, 173-175 [759-760]).
Kim sevabını allahtan umarak?
“Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi’ni ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.” Hz. Muhammed (s.a.a.)
Her kim Ramazan orucunu tutar sonra buna?
“Kim Ramazan orucunu tutar ve Şevval ayına altı gün daha eklerse sanki bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur.” 12 Haziran 2015
Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır.?
Bu sebeple sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Kim inanarak ve Allah’a güvenerek Kadir Gecesini ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.” Ve o geceye erişenlere: “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.” diye dua etmelerini tavsiye etmiştir.
Kuranda Kadir Gecesi yazıyor mu?
Kadir Gecesi, ismi Kuran ayetlerinde açıkça geçen çok kutsal bir gecedir. Çünkü Allah’ın Kelamı olan Kuran-ı Kerim, bu kutsal geceden itibaren Peygamberimiz Hz. Muhammed’e vahyedilmiştir. Hatta ismini bu geceden alan Kuran-ı Kerim’in 97. suresi olan Kadir Suresi’nde şöyle buyurulmaktadır: 1.
Kadir Gecesi neden hayırlıdır?
Kuran ilk olarak Hz. Peygamber’e (s.a.v.) indirilmeye başlandı. Bu nedenle, bu gün Kuran’ın vahyinin başladığı gün olarak kabul edildi ve bu şekilde kutlandı. Bu gecede tüm İslam alemi Kuran okur, Allah’ı anar, Salavat getirir ve nafile namazlar kılar.
Kadir gecesinin fazileti nedir?
Kadir Gecesi; Bütün gecelerin en mübarek ve bereketlisidir. Kadir Gecesi; Bin aydan daha hayırlıdır. Çünkü Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim bu gecede indirilmiştir. Yüce Rabbimiz Kadir Gecesi’nde şöyle buyurmaktadır: “Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirmeye başladık.” (Kadir Suresi, 1)
Bir gün oruç tutan bir gün oruç tutmayan peygamber kimdir?
Söz konusu orucun adı Hz. Peygamber (s.a.s.)’dir. Peygamber (s.a.s.) ona bu ismi vermiş ve faziletini şöyle açıklamıştır: “En faziletli oruç, Davud’un (a.s.) orucudur; o, bir gün oruç tuttu, diğer gün tutmadı.” (Nesâî, Sıyâm, 76 [2388]; bkz.
Ramazan orucunu ilk kim tuttu?
Oruç tutan ilk kişi Adem’le başlar. Çünkü Müslümanlara göre Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar aslında tek bir din vardı: Yahudi ve Hristiyan gibi peygamberlerin isimleriyle anılsalar bile hepsi aynı inancın aşamalarıdır.
Pazartesi ve perşembe günü tutulan oruca ne denir?
Salih el-Usaymin (Allah ona rahmet etsin) bu konuda şöyle demiştir: “Şevval ayındaki şu altı günlük oruç Pazartesi veya Perşembe gününe rastlarsa, Pazartesi orucunun sevabı her ikisine de niyet etmekle elde edilir.” Altı gün oruç tutmak ve Pazartesi veya Perşembe günü oruç tutmak.
Her kim Ramazan orucunu tutar sonra buna?
“Kim Ramazan orucunu tutar ve Şevval ayına altı gün daha eklerse sanki bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi olur.” 12 Haziran 2015
Ramazanın fazileti nedir?
Ramazan, insanları günahlarından arındıran, onlara iyilikler veren ve onlara bol bol bereket bahşeden aydır. İnsanlar Ramazan ayını günahlarından arınmak, tövbe etmek ve Allah’ı anmak için bir fırsat olarak kullanmalıdır. Bu ayda Peygamberimizin sünnetleri yerine getirilmeli, açlar doyurulmalı ve fakirler giydirilmelidir.
Oruç tutmanın fazileti nedir?
Kandaki yağ, kolesterol ve diğer lipit türlerini düşürmeye yardımcı olur. Oruç, oksidatif stresi azaltır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Detoksifikasyonu teşvik ederek zararlı toksinlerin temizlenmesini destekler. Oruç, kişinin irade, sabır ve empati gibi ruhsal yeteneklerini artırır.
Ramazanın hikmeti nedir?
Ramazan bağışlanma ayıdır. Oruç bu ayda tutulur, İslam’ın 5 temel ilkesinden biridir. Oruç tutan kişi Allah tarafından bağışlanır ve günahlarından temizlenir. Bu ayın önemi birleştirici ve barışçıl olmasıdır. Ramazan boyunca hiç kimse birbirine kızamaz.